SKJ geregistreerde Ambulant Hulpverlener (parttime) in de regio

Ben jij een ervaren hulpverlener die (positief) kritisch durft te zijn naar de jongere en zijn systeem, verwijzers en zichzelf? Sta je Stevig in je schoenen en weet je positie in te nemen? Staat bij jou de veiligheid van de jongere  centraal en lukt het jou om ouders en het netwerk in beweging te brengen dan zoekt Embrace the Future jou!

1

Wat jij gaat doen:

Als ambulant hulpverlener ga je werken in ons opstartende ambulante team. Je biedt je gespecialiseerde ambulante jeugdhulp. De werkwijze van Embrace the Future richt zich expliciet op de jongere en de ouders in hun ouder- en opvoedrol, met het doel de veiligheid en de ontwikkeling van de jongere te bevorderen. Het is van belang dat je affiniteit hebt met de jongeren die binnen Embrace the Future verblijven. Als Ambulant hulpverlener onderzoek je samen met de jongere waar hun perspectief ligt en wat de wensen zijn voor de toekomst. Je wilt als ambulant hulverlener altijd een bijdragen leveren aan het contact (herstel) tussen de  jongere en hun netwerk.

Daarnaast zal Embrace the Future zich richten op het voorkomen van uithuisplaatsingen. Dit betekent dat je als ambulant hulpverlener ook gezinnen zult gaan begeleiden waar de jongeren nog thuis woonachtig zijn.

Als ambulant hulpverlener maak je een plan van aanpak samen met de jongere en zijn gezin. Wat je doet bespreek en stem je altijd af  in een multidisciplinair overleg in samenwerking met ketenpartners en stemt het plan van aanpak af op wat de jongere  nodig heeft. Je hebt oog voor de problematiek en begrijpt welke aanpassingen in aanpak, methodieken en attitude dit van je vraagt. Jouw doel is de jongere niet alleen een helpende hand te bieden, maar om samen de stappen te maken om de doelen te bereiken.

2

Wat wij van jou verwachten?

 • Een HBO diploma, zoals MWD, SPH of Pedagogiek met mogelijk aanvullende trainingen als IAG, SOS, top 3 is een pre;

 • Je bent SKJ geregistreerd;

 • Je bent minimaal 28 uur per week beschikbaar;

 • Je bent daadkrachtig, zoekt altijd naar de oplossing en bent gewend om zelfstandig te werken;

 • Van nature werk jij altijd vanuit de situatie van de jongere en het netwerk;

 • Uiteraard beschik jij over analytische en coachende vaardigheden;

 • En natuurlijk pas jij je makkelijk aan en ben je sociaal. Mensen voelen geen drempel bij jou.

 • Je denkt mee over de ontwikkelingen binnen het team en de organisatie.

 • Je beschikt over mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden en bent in staat om feedback te geven en te ontvangen

 • Je bent een enthousiaste collega, die zich nauw betrokken voelt bij deze doelgroep en de gehele organisatie.

3

Wat jij van ons kan verwachten?

 • Een boeiende en afwisselende baan in een jonge organisatie;

 • Werken en leren in een klein team van betrokken, enthousiaste professionals;

 • Ruimte om jezelf verder te ontwikkelen;

 • Een autonome rol als hulpverlener;

 • Dynamische functie en werkomgeving met een complexe en uitdagende doelgroep;

 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg. Een salaris in schaal 8 / 9 van minimaal €2.735,30en maximaal €4085,32bruto per maand bij een werkweek van 36 uur;

 • Een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%;

4

Over Embrace The Future

Embrace the Future is een verblijf en behandel plek voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar met uit loop voor jongeren die in aanmerking komen voor de verlengde jeugdwet.  

Embrace is een groeiende organisatie die op dit moment vijf locaties heeft. Waarvan twee boerderijen, waar jongeren verblijven van 12 t/m 18 jaar , een kleinschalige locatie waar meer structuur en nabijheid geboden kan worden en twee 16+ locaties. Embrace vindt het belangrijk dat de jongeren zich thuis kunnen voelen en streven dan ook naar een zo veel mogelijke huiselijke sfeer. Het niet meer kunnen of mogen wonen bij ouders is voor jongeren een zware opgave. De meeste jongeren volgen allemaal therapie op maat en kunnen last hebben van angsten en trauma’s opgedaan tijdens hun jeugd. Op alle locaties is 24 uur zorg aanwezig.

Wij vinden het belangrijk dat jongeren een volledig traject kunnen volgen en niet steeds van woongroep hoeven te wisselen en aan het einde van hun traject kunnen uitstromen naar volledige zelfstandigheid of terugkeer naar huis. De ervaring leert dat jongeren veelal talloze plekken hebben gezien en met hun 18de zelfstandig verder moeten of ze er nu klaar voor zijn of niet. Waarin jongeren worden overschat en overvraagd. Hierdoor is een succeservaring vele malen kleiner. Wij willen de succesbeleving vergroten. Dit doen wij door kleinschalig te zijn en persoonlijke begeleiding te bieden.

Elke locatie heeft zijn eigen kleine team, hierdoor creëren wij vaste gezichten wat belangrijk is bij de hechting van onze jongeren. Wij leven met de jongeren samen en bieden ze een structuur aan in de dag. Helpen ze op weg naar school, stage, werk en delen de mindere en leuke momenten samen met de jongeren. Naast de begeleiders op de groep, Vindt Embrace the Future het belangrijk de jongeren een fijn contact hebben met hun gezin van herkomst en het netwerk. De ambulant hulpverlener binnen Embrace the Future richt zich hierop.


Ben jij degene die we zoeken? Mail dan je motivatie inclusief CV naar onze HR afdeling t.a.v. Kees Geluk, Heb je vragen over de functie? Mail je vraag naar bovenstaand mailadres of bel naar 06-19091778.