Pedagogisch medewerkers

Heb jij affiniteit met jongeren die verblijven op een van onze vijf locaties. Vind jij het fijn om met jongeren de zoektocht aan te gaan rondom hun trauma’s, perspectief en wensen. Heb je altijd al willen bijdragen aan het bieden van een huiselijke sfeer en draai je je hand niet om als je voor een beetje uitdaging komt te staan. Dan zoeken wij jou!

1

Taakomschrijving

– Je begeleidt jongeren in hun dagelijkse leven.

– Je draait de groep alleen of met een collega en pakt alle lopende zaken voor die dag op.

– Je hebt een actieve bijdrage aan een warme en fijne leefomgeving

– Je kan werken in een zelfsturend team

– Je kan zelfstandig mentorschappen draaien, verslagen schrijven, administratie bijhouden en contacten met ouders en gezaghebbende onderhouden

2

Wat wij van jou verwachten?

Je beschikt over een relevante opleiding op MBO 4 (SPW, MZ) of HBO (SPH, Social Work, TP, MWD, Pedaogiek) niveau.

– Je bent minimaal 16 uur per week beschikbaar.

– Je bent bereidt om, om het weekend te werken, onregelmatige diensten en slaapdiensten te draaien.

– Je denkt mee over de ontwikkelingen binnen het team en kan dit ventileren naar het team.

– Je beschikt over mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden en bent in staat om feedback te geven en te ontvangen.

– Je bent een enthousiaste collega, die zich nauw betrokken voelt bij deze doelgroep en de gehele organisatie.

 

 

3

Wat jij van ons kan verwachten?

 

– Contract voor bepaalde tijd, met uitzicht op een vast contract.

– Flexibele contract uren mogelijk: 16 – 24 – 32- 36

– CAO Jeugdzorg: schaal 7 of 8 (afhankelijk van diploma en ervaring)

– Reiskosten vergoeding volgens CAO jeugdzorg

– Onderdeel worden van een gezellig en warm Embrace team.

Soort dienstverband: Bepaalde tijd, Onbepaalde tijd

4

Over Embrace The Future

Embrace the Future is een verblijf en behandel plek voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar met uit loop voor jongeren die in aanmerking komen voor de verlengde jeugdwet.  

Embrace is een groeiende organisatie die op dit moment vijf locaties heeft. Waarvan twee boerderijen, waar jongeren verblijven van 12 t/m 18 jaar , een kleinschalige locatie waar meer structuur en nabijheid geboden kan worden en twee 16+ locaties. Embrace vindt het belangrijk dat de jongeren zich thuis kunnen voelen en streven dan ook naar een zo veel mogelijke huiselijke sfeer. Het niet meer kunnen of mogen wonen bij ouders is voor jongeren een zware opgave. De meeste jongeren volgen allemaal therapie op maat en kunnen last hebben van angsten en trauma’s opgedaan tijdens hun jeugd. Op alle locaties is 24 uur zorg aanwezig.

Wij vinden het belangrijk dat jongeren een volledig traject kunnen volgen en niet steeds van woongroep hoeven te wisselen en aan het einde van hun traject kunnen uitstromen naar volledige zelfstandigheid of terugkeer naar huis. De ervaring leert dat jongeren veelal talloze plekken hebben gezien en met hun 18de zelfstandig verder moeten of ze er nu klaar voor zijn of niet. Waarin jongeren worden overschat en overvraagd. Hierdoor is een succeservaring vele malen kleiner. Wij willen de succesbeleving vergroten. Dit doen wij door kleinschalig te zijn en persoonlijke begeleiding te bieden.

Elke locatie heeft zijn eigen kleine team, hierdoor creëren wij vaste gezichten wat belangrijk is bij de hechting van onze jongeren. Wij leven met de jongeren samen en bieden ze een structuur aan in de dag. Helpen ze op weg naar school, stage, werk en delen de mindere en leuke momenten samen met de jongeren. Naast de begeleiders op de groep, Vindt Embrace the Future het belangrijk de jongeren een fijn contact hebben met hun gezin van herkomst en het netwerk. De ambulant hulpverlener binnen Embrace the Future richt zich hierop.